Let u festivalsko nebo | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Let u festivalsko nebo

Filmovi Škole animiranog filma Čakovec bit će predstavljeni na nekoliko međunarodnih festivala.

  • A
  • +
  • -

Zanimljiv jesenski tjedan u Školi animiranog filma Čakovec (ŠAF), udruge članice Hrvatskog filmskog saveza, započeo je vijestima o selekciji filmova na festivalima širom zemlje i svijeta.

Najveći uspjeh ostvario je film Čovjek koji je volio fućkati starijih osnovnoškolki Pie i Zoe Klaić, Ive Ružić i Kristine Hutinec koji je prošao selekciju za festival Up and coming u Hannoveru između 3000 profesionalnih studentskih filmova iz 54 zemlje. Međunarodna publika i žiri vidjet će ga i ocijeniti krajem studenog u konkurenciji od 97 filmova. Krajem kolovoza, film je osvojio Grand prix na međunarodnom festivalu dječjeg animiranog filma u Vranju Zlatni puž.

Osim toga, na najveći dječji festival animiranog filma, Chicago international children film festival, prošla su čak tri ŠAF-ova filma: Krugovi Ivana Žokalja, Maček u divljini grupe djece te Pseće tijelo, autorski rad Melite Sandrin

Kao jedini predstavnici Hrvatske na međunarodnom festivalu animiranog filma Rozafa u Albaniji, ŠAF će u konkurenciji imati čak šest filmova. Osim četiri spomenuta, tu su još i U 15 do - nastupa zlo i Žderonja.

Bogatu festivalsku sezonu ŠAF će obilježiti nastupom na 51. reviji filmskog stvaralaštva djece u Kutini s pet filmova početkom listopada, a nakon toga i na Dubrovnik film festivalu krajem listopada.

M.M. / HFS / Fotografija: Čovjek koji je volio fućkati

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.09.2013