Let us entertain you | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Let us entertain you

Izložene slike nastale su kolaboracijom dvaju umjetnika prilično različitih senzibiliteta: Ivane Jurić i Fedora Fischera.

14.10.2011 - 28.10.2011 , Zagreb - Galerija Marisall

Ivana Jurić višestruko je nagrađivana animatorica, čiji je film Soba dobio Grand prix na Festivalu hrvatskog animiranog filma 2011. dok je slikar Fedor Fischer autor više zamijećenih izložbi od kojih se posebice ističe posljednja Pomračenje u Galeriji Vladimir Bužančić prošlog mjeseca.

Te se slike sastoje razigranih kombinacija realističnoga slikarstva i plošne ilustrativnosti. Njihovi protagonisti su pripadnici životinjskoga svijeta stavljeni u situacije slične ljudskima, a i pogledi životinja naslikani su kako bi asocirali na ljude u različitim životnim prilikama. Netko bi možda ovu personifikaciju životinja povezao s govorom basni, međutim ove se slike trude učiniti maksimalni otklon od svakog dociranja pružajući prvenstveno vizualni užitak. Iza njih nalazi se velika promišljenost i poznavanje likovnih elemenata i samog slikarstva.

Ivana Jurić je diplomirala na studiju Animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi te nizu filmskih festivala u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim Grand prixa za film Soba dobitnica je i druge nagrade ESSL AWARD CEE 2009. te nagrade Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu za izuzetan uspjeh tijekom studija i diplomskog rada 2008. Radovi joj se nalaze u zbirci Okolje Consulting Art Collection iz Slovenije.

Fedor Fischer je diplomirao na studiju Slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Radovi mu se nalaze u zbirkama: Okolje Consulting Art Collection i Erste&Steiermarkische Bank u Hrvatskoj. Izradio je scenografiju za film Soba te naslikao portret Vinceka u igranom filmu Koko i duhovi.

Otvorenje izložbe je u petak, 14. listopada u 19 sati i ostaje otvorena do 28. listopada.

 

Foto: Soba / Ivana Jurić

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 11.10.2011