Level Up! | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Level Up!

Od 3. do 8. lipnja u sklopu Animafesta pogledajte interaktivnu izložbu videoigara u Galeriji Forum.

03.06.2013 - 08.06.2013 , Zagreb - Galerija Forum
  • A
  • +
  • -

Od 3. do 8. lipnja u Galeriji Forum, Animafest publici po prvi put predstavlja svijet animacije nezavisno produciranih videoigara i to u sklopu interaktivne izložbe videoigara Level Up!.

Dvadeset recentnih radova etabliranih studija indie scene odabrano je po kriterijima kreativnosti interaktivnog dizajna, inovativnosti igraće mehanike i izraženosti vizualnog dojma. Kako i priliči izlošcima ove vrste, posjetitelji će se njima moći i poigrati svakoga dana od 10 do 20 sati na za to predviđenim raznolikim platformama, od osobnih i tablet-računala do PlayStationa 3.

U sklopu izložbe Level Up! bit će predstavljeni sljedeći studiji. thatgamecompany studio je koji dizajnira i razvija umjetnički izrađene videoigre koje nadilaze granice interaktivne zabave. Njihove igre Journey, flOw, Flower, Cloud dobitnice su više od 40 nagrada za dizajn, umjetnost i inovativnost, od strane publike i raznih institucija.

Amanita Design češki je nezavisni studio za razvoj videoigara koji se tijekom svog desetogodišnjeg rada proslavio s videoigrama Botanicula, Machinarium, Samrost i Questionaut. Adrian Stutz & Mario von Rickenbach švicarski su dizajneri videoigra koji su sa svojim igrama Feist i Mirage proputovali cijeli svijet predstavljajući ih u sklopu brojnih festivala i muzejskih izložbi.

Giant Sparrow mali je nezavisni studio iz Kalifornije koji teži stvaranju igara koje pružaju nadrealno iskustvo igraču. Unfinished Swan igra je o istraživanju nepoznatog svijeta koji okružuje igrača. State of Play studio je iz Londona koji stvara inovativne i uzbudljive videoigre koje su osvojile neke od najprestižnijih nagrada u svijetu videoigri. Lume je poučna puzzle avantura koja je izrađena u potpunosti od kartona i papira.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 29.05.2013