LGBTI potpora Ujedinjenih naroda | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

LGBTI potpora Ujedinjenih naroda

Ured Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava poziva trans kandidate_kinje na prijavu za rezidencijalni boravak u Ženevi.

ROK: 28.06.2019

Ured Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava (OHCHR) raspisuje natječaj za pilot program potpore koji uključuje sedmomjesečni rezidencijalni boravak u Ženevi. 

Kao dio kontinuiranog rada na razvoju ljudskih prava lezbijki, gej, biseksualnih, trans i interspolnih osoba, Ured ove godine uvodi novi rezidencijalni program koji će u 2019. godini biti otvoren trans kandidat_kinjama. Izabrani kandidati_kinje će u sklopu rezidencije sudjelovati u istraživanju i analizi stanja trans ljudskih prava i diskriminacije trans osoba te osmišljavanju i implementaciji aktivnosti Ureda povezanih s LGBTI pravima. Cilj novog LGBTI programa potpore jest osnažiti inkluzivnost i osigurati raznolikost u organizacijskoj strukturi OHCHR-a.

Ured će razmatrati kandidate_kinje s minimalno dvije godine iskustva u području trans ljudskih prava koji_e su nominirane_i od strane organizacija aktivnih u istom području. Izabranim kandidat_kinjama Ured će pokriti osnovne životne troškove, zdravstveno osiguranje te troškove puta.

Više informacija o uvjetima i načinu prijave potražite u punom tekstu natječaja. 

Rok za prijave je 28. lipanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 12.06.2019