Lice U'Lice | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Lice U'Lice

Ljubitelji fotografije i ljubitelji zagrebačkih kvartova pozvani su na šest kvartovskih izložba.

27.11.2012 - 19.12.2012
  • A
  • +
  • -

kvARTura-mreža centara za kulturu poziva na otvorenje prve izložbe kvartovskih fotografija u prostoru Centra za kulturu i obrazovanje Maksimir, Švarcova 18, 27. studenog u 10 sati.

Inspiracija, a kasnije i glavna tema fotografija, proizašla je iz spoznaje da sliku Zagreba ne čine samo njegove znamenitosti već i periferija, skrivene ulice, nepoznati detalji, njegovi stanovnici. Izloženi radovi proizvod su jednogodišnjih fotoradionica u kojima su polaznici bilježili sve ono što čini njihov kvart prepoznatljivim. Nastalim fotografijama, autori daju na uvid i drugim stanovnicima Zagreba na koje je sve načine moguće proširiti viđenje vlastitog grada, jer su otkrivajući lokacije poznate svima otkrili i one zakutke poznate samo nekolicini. Fotografijama stvorit će se baze podataka svakog pojedinog kvarta, detalji poznati tek ljudima koji na tom području žive, istražuju ili djeluju, a prezentiranjem radova putem izložba i njihovim arhiviranjem bit će omogućena svima lako dostupna lokalna memorija.

U prvom dijelu ciklusa radove s fotoradionica izložit će Centar za kulturu i informacije Maksimir (od 26. do 30. studenog), Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad (5.prosinca u 19 sati) i Centar za kulturu Trešnjevka (18. prosinca u 19 sati), dok se izložbe u Centru mladih Ribnjak, Kulturnom centru Peščenica i Centru za kulturu i film A. Cesarec očekuju u drugom prezentacijskom ciklusu.

Više informacija pronađite ovdje i na fb stranici kvARTure.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.11.2012