Licemjerje europskih demokratskih vrijednosti | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Licemjerje europskih demokratskih vrijednosti

Krajem 2016. godine izdan je novi, osmi broj časopisa Nepokoreni grad Mreža Antifašistkinja Zagreba, ovoga puta posvećen pitanju migracija.

03.02.2017 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

Novi broj Nepokorenog grada problematizira pitanje migracija u kontekstu tzv. izbjegličke krize koja nam je vrlo plastično razotkrila licemjerje i krizu europskih demokratskih vrijednosti te ozbiljno uzdrmala naoko stabilan europski poredak.

Urednice broja će na predstavljanju u petak, 3. veljače u 19 sati razgovarati sa Sarom Kekuš, aktivisticom Inicijative za podršku izbjeglicama 'Dobrodošli' Centar za mirovne studije i Asjom Korbar, volonterkom u organizaciji Are You Syrious? koje se za prava izbjeglica bore kroz direktan terenski rad, ali i zagovaranjem na institucionalnoj razini te s Branimirom Šloserom i Dženanom Kalamujić, aktivistima Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju.

Uz Nepokoreni grad bit će predstavljen i novi, šesti broj Antifa fanzina, besplatne publikacije koja izlazi tromjesječno u Splitu, a moći ćete pogledati i izložbu Godina dana Antifa fanzina

Dođite i uzmite svoj primjerak novog broja Nepokorenog grada, a bit će dostupni i neki stari brojevi.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 01.02.2017