Lijek za sveprisutne strahove | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Lijek za sveprisutne strahove

Predstava Mass britanskog koreografa Roberta Clarka istražuje odnose odnose između naših osjetila, percepcije i vjerovanja, kao pojedinaca i kao društva.

21.11.2018 - 22.11.2018 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

FOTO: Camilla Greenwell

  • A
  • +
  • -

U srijedu i četvrtak, 21. i 22. studenog u polusatnim blokovima s početkom u 19 sati u Zagrebačkom plesnom centru održavaju se izvedbe predstave Mass britanskog koreografa Roberta Clarka.

Kako stoji u službenoj najavi, "Mass je predstava koja povezuje ljude u eksperimentalni lijek za naše sveprisutne strahove prema različitostima i drugome. Istražujući odnose između naših osjetila, percepcije i vjerovanja, kao pojedinaca i kao društva, predstava je odgovor na trenutno suvremeno okruženje i društvene trendove isključivanja i odvajanja od svijeta i od drugih oko nas".

Predstavu izvode Ema Crnić, Silvija Dogan, Zvonimir Kvesić, Martina Tomić, Una Vizek i Eleonora Magdalena Vrdoljak. Dramaturg je Lou Cope, dok je za kostimografiju zaslužnan dvojac KASPERSOPHIE. Zvuk su oblikovali Jules Maxwell i Ana Horvat, a svjetlo Guy Hoare i Marino Frankola.

Robert Clark je priznati britanski koreograf, plesač i plesni pedagog koji je radio diljem Europe i sjeverne Amerike. Školovao se na The Laban Centre i London Contemporary Dance School. Kao izvođač surađivao je s kompanijama Sasha Waltz, Cie Felix Ruckert, Hans van der Broek, Vincent Dance Theatre, Charles Linehan Dance Company, Barebones, Ben Wright`s Bgroup. Kao koreograf stvara radove u okviru Greenwich Dance i Work Place gdje je rezidencijalni umjetnik, te u sklopu plesnih akademija u Londonu, Salzburgu i Bedfordshireu. Sudjelovao je i u EU projektu Beyond Fronta, kojeg je dio bila i Hrvatska, koji je rezultirao predstavom In Reference to Robber's Cave, izvedenom i u Zagrebu.

Vodio je satove i radionice za profesionalne plesače i studente u Poljskoj, Danskoj, Italiji, Njemačkoj, Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Grčkoj, Švedskoj i Engleskoj.

Tijekom trajanja izvedbe, publika će stajati, hodati ili sjediti u razini poda te se može očekivati sudjelovanje i dodir. Posjetitelji će dobiti kostim za nošenje koji je izrađen od sintetičkih vlakana, uključujući i kapuljaču koja može smanjiti vašu vidljivost. 

Mass može biti manje prikladan za one koji su doživjeli klaustrofobiju ili one kojima smeta blagi osjećaj nesigurnosti.

Predstava je namijenjena osobama starijima od 16 godina.

Informacije o izvedbama i ulaznicama dostupne su na ZPC-ovoj službenoj stranici.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 21.11.2018