Lijepi dani filma i videa | kulturpunkt

Najave Program

<

Lijepi dani filma i videa

Lovely Days, program posvećen filmskoj i video umjetnosti, održava se u sklopu 26. Bolskog Lita i u suradnji s Centrom za kulturu Bol.

16.08.2015 - 22.08.2015 , Bol, Brač - Teatrino 2 Ferala

Mika Rottenberg, Tropical Breeze

  • A
  • +
  • -

Idejna začetnica i organizatorica je umjetnica Renata Poljak koja svake godine poziva domaće i inozemne kustose i kustosice u Bol kako bi približila film i video kao formu likovne umjetnosti publici.

Ove godine festival se idejno širi te nosi podnaslov Dani između umjetnosti i filma, te time i počinje selekcijom kratkih filma po izboru Alena Munitića, direktora Festivala mediteranskog filma Split.

Na dan otvaranja u nedjelju, 16. kolovoza, u 22 sata u ljetnom kinu Bol posjetitelje i posjetiteljice će uz filmove pune humora i mediteranskog duha zabavljati i bend Strogo neuštimane harmonije, s Filipom Šovagovićem na gitari. Bend će svirati u ljetnom kinu pod zvijezdama, dok “mediteranske” filmove potpisuju Igor Šeregi, Jelena Novaković i Ivan Šušnjar.

Festival traje šest dana, do 22. kolovoza, a projekcije se održavaju u ljetnom kinu Bol te u Teatrinu "2 Ferala", svaki dan u 22 sata. Na programu su radovi nekih od najznačajnih video umjetnika i umjetnica današnje generacije, kao što su Mika Rottenberg, Julien Prévieux i Pilvi Takala, ali i radovi proslavljenih umjetnika kao što su Harun Farocki i Roland Baladi. Ulaz na sve projekcije je besplatan. 

Više informacija potražite ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 14.08.2015