Lijeve strategije | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Lijeve strategije

Projekt Čitaonica promiče kritičku politiku i borbu, odvija se jednom mjesečno u prostorijama Fakulteta političkih znanosti, a potom emitira na Radio Studentu.

  • A
  • +
  • -

Čitaonica je neformalna skupina koja želi promicati kritičku politiku i borbu, a čine je studenti i profesori Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, kao i oni koji dolaze sa zagrebačke teorijske i aktivističke scene. Projekt Čitaonica odvija se jednom mjesečno i to petkom od 18 sati u prostorijama Fakulteta u obliku predavanja koje prati jedan do dva komentatora izlagača, a potom slijedi rasprava. 

U suradnji s Radio Studentom snimka svakog predavanja bit će emitirana nakon njegova održavanja, i to nedjeljom u programu radija. 

Tijekom prošle godine Čitaonica je ugostila Antona Tomičića iz udruge Pravo na grad, koji je izlagao na temu Političko nasilje u liberalnoj demokraciji, Leonardo Kovačević s Hrvatskog radija obrazložio je Rancierevo shvaćanje politike, a Matej Horvat s Fakulteta političkih znanosti izlagao je na temu Manifest za demokratski socijalizam.

Početak 2014. godine obilježilo je izlaganje Milana Živkovića, savjetnika za medije u Ministarstvu kulture, koji je predstavio temu Mediji: nevolje s tržištem, a ovu temu moći ćete poslušati u nedjelju, 9. veljače od 21 sat na 100,5 MHz ili putem streama

U veljači je planirana rasprava na temu Lijeve strategije (izlagač Tomislav Medak, Multimedijalni institut), u ožujku na temu Referendumska demokracija (izlagač Berto Šalaj, FPZG), a travanj je rezerviran za temu Kapitalizam protiv demokracije (izlagač Marko Kostanić, Centar za radničke studije). 

Izvor: Radio Student / Fotografija: Fernando Candeias


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 06.02.2014