Likovno rješenje na pročelju zgrade | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Likovno rješenje na pročelju zgrade

HDLU po osmi put poziva umjetnike i umjetnice da pošalju likovno rješenje za pročelje zgrade tvrtke CROZ. Ovogodišnja tema je "Kojeg dobra će nam ovo donijeti".

ROK: 25.05.2020

Nakon sedam umjetničkih dijela predstavljenih na plakatima na pročelju zgrade tvrtke CROZ tijekom 2018. i 2019. godine, HDLU i CROZ nastavljaju suradnju.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Odabrano umjetničko djela uvećat će se, skenirati i isprintati na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m te postaviti na pročelju zgrade CROZ-a., gdje će biti izloženo 6 mjeseci, od lipnja do prosinca 2020. godine. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.

Dosad su predstavljeni radovi Helene Klakočar, Maje Bachler, Korine Hunjak, Ivane Barišić Tomčić, Ivane Pipal, Tanje Blašković i Darije Jelinčić.

Tema za osmi plakat je "Kojeg dobra će nam ovo donijeti", pitanje koje rekapitulira neizvjesnost i projekciju budućnosti u situaciji globalne zdravstvene, ekonomske i društvene krize.

Odabranom umjetniku_ci isplatit će se autorski honorar u iznosu 10.000,00 kn (neto). 

Rok prijave je 25. svibnja 2020. u 16 sati, a detalji natječaja dostupni su na poveznici.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 07.05.2020