Listopad u Art-kinu | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Listopad u Art-kinu

Riječko Art-kino u znaku je nacionalnih kinematografija: pogledajte suvremene talijanske drame, japanske akcije i anime te omiljene češke komedije 20. stoljeća.

07.10.2013 - 31.10.2013 , Rijeka - Art-kino Croatia
  • A
  • +
  • -

Ciklus japanskog filma, od 7. do 13. listopada, obuhvaća životne priče nindža i samuraja te tri futurističke distopijske dugometražne anime. Prvi film ciklusa prati mladu Riisau Naka koja spoznaje da može skakati kroz vrijeme. Novootkrivenom moći pokušava pogurati stvari u svoju korist, no ubrzo otkriva da igranje s vremenom može dovesti do krajnje neugodnih situacija. Djevojka koja je skakala kroz vrijeme na programu Art-kina je u ponedjeljak 7. listopada u 19 sati.

Dani talijanskog filma dio su manifestacije Dani talijanske kulture i talijanskog jezika u Rijeci. Tijekom listopada, riječka će publika imati prilike u dva navrata gledati suvremene talijanske naslove. Prvi dio programa održat će se od 10. do 12. listopada u sklopu koje će se prikazati politička drama o zamjeni identiteta Viva la libertà, a gost riječke premijere filma će biti redatelj Roberto Andò. Drugi dio filmskog programa održat će se 17. i 18. listopada.

Art-kino je i ove godine domaćin dobrih čeških filmova. No, ono po čemu je ova godina doista posebna jest što će donijeti omiljene češke komedije 20. stoljeća. Tako će se na repertoaru naći osam komedija nastalih između 1969. (Čehoslovačka) i 1994. (Republika Češka) godine. Prva će nas zabavljati izvanredna komedija Briši, konobaru, briši Ladislava Smoljaka o misterioznom gospodinu koji poput fantoma obilazi praške kafiće obučen u konobara kako bi naplaćivao tuđe račune i zaradio koju krunu više. Revija češkog filma je na programu Art-kina od 24. do 31. listopada.

Više potražite na službenim stranicama kina.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 02.10.2013