Live Art and Performance Studies | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Live Art and Performance Studies

Dvogodišnji diplomski program na engleskom jeziku objedinjuje suvremene performerske prakse s izvedbenim studijima, vizualnom kulturom i umjetničkim istraživanjem.

ROK: 20.01.2021
  • A
  • +
  • -

Kazališna akademija Umjetničkog sveučilište u Helsinkiju objavila je javni poziv za prijave na  diplomski studij žive umjetnosti i performansa. Riječ je o redovnom dvogodišnjem programu na engleskom jeziku, koji objedinjuje suvremene performerske prakse s izvedbenim studijima, vizualnom kulturom i umjetničkim istraživanjem.

Program je namijenjen studentima/cama koji već posjeduju temelje iz žive umjetnosti i performansa ili rade u interdisciplinarnom području suvremene umjetnosti, ali žele razviti i istraživačke vještine uz svoju umjetničku praksu.

Program je također prilagođen onima koji/e su se dosad bavili/e istraživanjem u nekoj od humanističkih ili drugih disciplina, ali se žele više usmjeriti na utjelovljene prakse i izvedbena istraživanja.

Iz Akademije potiču na prijavu pojedince/ke iz širokog spektra djelovanja, uključujući i osobe iz neakademskog ili aktivističkog zaleđa.

Aplikacije su otvorene od 7. do 20. siječnja u 3 popodne po lokalnom vremenu. Studenti/ce iz zemalja članica Europske unije oslobođeni/e su plaćanja školarine.

Na sljedećim poveznicama dostupne su detaljnije informacije o studiju, kao i upute za prijavitelje.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 23.12.2020