Ljetna avantura | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Ljetna avantura

Kinoklub Zagreb otvorio je prijave na ljetnu radionicu kojoj je cilj promijeniti ustaljene perspektive kroz prevladavanje raznolikih prepreka neminovnih u filmskom radu.

ROK: 17.07.2019

Kinoklub Zagreb od 19. do 21. srpnja organizira radionice za filmaše koje će autorima dati priliku da se oslobode i razigraju. Cilj im je promijeniti ustaljene perspektive u kojoj se filmski autori često nađu stvarajući, kroz prevladavanje raznolikih prepreka koje su konstanta u bilo kakvom radu na filmu.

Radionica autorima pruža priliku da se oslobode te da se u toj slobodi prepuste izazovima i neplaniranim okolnostima ojačavajući svoje povjerenje i suradnju s drugim polaznicima unutar grupe, prepuštajući se kreativnim intervencijama i pritom svladavajući zadane prepreke i nametnute okvire. Uz brainstorming, pripremu, razradu, snimanje i montažu polaznici u tri intenzivna vruća dana uspijevaju kroz niz prepreka svoju početnu ideju zaokružiti u cjeloviti film i reflektirati se na zajednički i samostalni proces rada.  

Na radionicu se prijaviti može kao samostalni autor koji poznaje osnove snimanja/režije/montaže ili kao grupa od tri člana (koja uključuje neke od sljedećih funkcija: scenarist, redatelj, snimatelj, glumac, montažer). Ukupan broj polaznika je 12 a za prijavu je potrebno mailom do 17.srpnja 2019. poslati:

 - jednu rečenicu u prozi ili stihu o tome što je za tebe/vas najveći izazov u filmskom stvaranju 

- dvije slike koje te/vas predstavljaju na bilo koji način (asocijativno)

- tri riječi koje padnu na pamet kada se kaže improvizacija

- kontakt informacije: ime, prezime, broj i e-mail

Radionica je besplatna a sva tehnička oprema kao i klimatizirani prostor za rad osigurani su od strane Kinokluba Zagreb. Voditeljica radionice je redateljica Dalija Dozet.

Više informacija potražite ovdje.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 05.07.2019