Ljetna škola Moderne galerije | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Ljetna škola Moderne galerije

Moderna galerija u Ljubljani otvara prijavu za ljetnu školu pod naslovom Konstrukcije utopije - istočnoeuropske avangarde i njihova ostavština, koja se održava u kolovozu 2018.

ROK: 15.02.2018

Moderna galerija u Ljubljani najavljuje ljetnu školu pod naslovom "Konstrukcije utopije - istočnoeuropske avangarde i njihova ostavština", koja će se održati u kolovozu 2018. godine.

Škola je namijenjena posdiplomskim studentima i ostalim zainteresiranim za istočnoeuropsku umjetnost. Program se bavi muzealizacijom, interpretacijom i prezentacijom umjetnosti istočne Europe. Poseban naglasak stavljen je na različite teme i značajke avangardne umjetnosti, njezin utjecaj na suvremenu umjetnost u istočnoeuropskim zemljama te odnos između umjetnosti i društva u tim zemljama u 20. stoljeću.

Predavanja u trajanju od tjedan dana održavaju se u Muzeju suvremene umjetnosti Metelkova, a školu vodi Boris Groys, jedan od najistaknutijih teoretičara i kustosa istočnoeuropske umjetnosti, te Zdenka Badovinac, ravnateljica Moderne galerije, kustosica i inicijatorica zbirke Arteast 2000+ . Program uključuje predavanja i radionice koje vode istaknuti istočnoeuropski umjetnici, kao i ekskluzivan pristup zbirci Arteast 2000+ te posjet ostalim zbirkama u regiji.

Ljetna škola održava se od 24. do 31. kolovoza, a cijena sudjelovanja iznosi 270 €. 

Prijave su otvorene do 1. ožujka, a sve dodatne informacije potražite kod organizatora

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 06.02.2018