Ljetna škola pisanja 2020. | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Ljetna škola pisanja 2020.

CeKaPeove sedmodnevne intenzivne radionice pisanja obuhvaćaju mentorski rad te večernje tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.

ROK: 01.07.2020

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba od 23. do 30. kolovoza u Dvorcu Stara Sušica organizira Ljetnu školu pisanja. Do sada je Školu završilo preko 200 polaznika i polaznica. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.

Ljetna škola pisanja ove godine nudi sedam različitih radionica: kratka priča, proza, poezija, radionica kritičkog čitanja, radionica Šetnja književnim formama, radionica Kako početi i radionica scenarija.

Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene: Olja Savičević Ivančević, Enver Krivac, Davor Mandić, Nebojša Lujanović, Karmela Špoljarić i Sanja Kovačević.

Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno je vrijeme rezervirano za pisanje i rad na tekstovima. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, organiziramo i književne tribine, razgovore s gostima, književne kvizove, zajednička druženja i završnu, javnu produkciju na kojoj svi polaznici čitaju tekstove napisane u ljetnoj školi i koja je otvorena za javnost.

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 3500 kn, a za prijave do 1. srpnja organizatori odobravaju popust od 200 kn.

Detaljnije informacije dostupne su na CeKaPeovoj službenoj stranici.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 16.06.2020