Ljetna škola pisanja u suradnji s Palunkom | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Ljetna škola pisanja u suradnji s Palunkom

Scenaristički projekt Palunko i Centar za kreativno pisanje iz Zagreba pozivaju sve zainteresirane na Ljetni scenaristički natječaj.

  • A
  • +
  • -

Pobjednik putuje na scenarističku radionicu sa Sanjom Kovačević koja će se u sklopu Ljetne škole pisanja održavati krajem kolovoza u dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru. Za prijavu je potrebno poslati sinopsis za kratki igrani film koji treba poslati do 3. kolovoza na mail.

Prema odabiru portala Palunka bit će nagrađena tri najbolja rada. Paket nagrade uključuje scenarističku radionicu, smještaj i popratne sadržaje Ljetne škole – prvonagrađeni autor osvaja stipendiju u punom iznosu, a drugo i treće mjesto osvajaju pravo na popust od 50, odnosno 25%.

Ljetnu školu pisanja u Staroj Sušici CeKaPe organizira u suradnji s Kućom kreativnog pisanja Split i ZaPisom iz Zadra. Osim scenarističke tu su i radionice pisanja kratkih priča, romana, novinarskog teksta te radionice književne kritike i književnog prevođenja. Voditelji su književni stručnjaci iz Hrvatske i Slovenije - Miroslav Mićanović, Andrej Blatnik, Nebojša Lujanović, Marinko Koščec, Jagna Pogačnik, Tomislav Kuzmanović i Aleksandra Starčević.

Centar za kreativno pisanje osnovan je 2007. godine kao mjesto sustavne edukacije u različitim područjima spisateljskog stvaralaštva. Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza koji se od 2003. bavi promicanjem filmske scenaristike kroz organizaciju radionica, susreta, natječaja i drugih sadržaja.

Na natječaju mogu sudjelovati punoljetni scenaristi iz Hrvatske i inozemstva. Detaljne informacije i uvjete možete pronaći na portalu Palunko, a informacije o Ljetnoj školi pisanja na stranici CeKaPe-a.

Izvor: HFS

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 26.07.2013