Ljetno sveučilište Bibliothèque Kandinsky | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Ljetno sveučilište Bibliothèque Kandinsky

Pariški Nacionalni muzej moderne umjetnosti i Centar Pompidou pozivaju na sudjelovanje u ljetnom istraživačkom programu Bibliothèque Kandinsky.

ROK: 04.03.2018

Ljetno sveučilište Bibliothèque Kandinsky istraživački je program Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti / Centra Pompidou u čijem su fokusu primarni izvori moderne i suvremene umjetnosti: arhivi, dokmentarni materijali (tekstualni i vizualni), intervjui, različiti zapisi, kao i novi oblici umetničke dokumentarne produkcije. 

Program se održava u prostorima muzeja od 2. do 13. srpnja 2018, a uz stručnjake okuplja mlade istraživače: povjesničare, povjesničare umjetnosti, antropologe, sociologe, umjetnike, kritičare i kustose za kolektivno istraživanje izvornih materijala. Istraživački program uključuje i radionica pisanja kao i posjete raznim dokumentarnim zbirkama. 

Istraživački rad dokmentira i časopis Journal de l'Université d’été de la Bibliothèque Kandinsky, zamišljen kao kritička antologija temeljena na raspravama tijekom sesija.

Od kandidata se očekuje da donesu odabrane izvore kojima se koriste u svojem istraživanju, a školarina u iznosu od 150 EUR uključuje njihov prijevoz i uvođenje u sustav institucije.

Prijave su otvorene do 4. ožujka, a sve dodatne informacije potražite ovdje

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 06.02.2018