Ljeto na pozornici | kulturpunkt

Najave Festival

<

Ljeto na pozornici

Indirekt, prvi festival nezavisne umjetnosti u Istri, na svom trećem izdanju predstavlja impresivnu listu izvođača.

19.06.2015 - 20.06.2015 , Umag - Više lokacija
  • A
  • +
  • -

Indirekt festival održava se treći put, a ove godine i u novom terminu od 19. do 20. lipnja. Misija festivala je promocija nezavisne DIY scene, pri čemu nastoji vratiti glazbu u centar pažnje, stvoriti zajednicu koju bi ljubitelji kvalitetne glazbe, umjetnosti te umjetnici iz regije, ali i iz Europe mogli iskoristiti kao platformu za povezivanje. Umag tako očekuju dva dana odlične glazbe, a uz glazbenu potrebno je naglasiti i vizualnu stranu festivala. Umjetnički dio festivala pod nazivom Umjetnost na ulici ima za cilj pretvaranje zapuštenih dijelova Umaga u umjetnički javno izložbeni prostor.  

Iz Skopja u Umag stiže odličan bend koji postoji još od 1995., PMG Kolektiv, koji trenutno promovira svoj 6. album #Ex You, izdan za njihov label, PMG recordings. Očekuju se disko, pop, punk, indie doživljaj, ritam mašine, prepoznatljive gitare, synthove i plesne bas dionice. Mađarski synth pop velikani The Kolin osnovani su 2008. u Budimpešti. Svojim prvi albumom Yell into the Kazoo, osvojili su MTV regionalnu nagradu i bili predstavnici Mađarske na MTV Europe Awards u Berlinu 2009. kao i 2010. u Madridu. Analogni sintisajzeri iz 80-tih, plesni ritmovi i prljave gitare okosnica su Kolin zvuka. 

Farewell Dear Ghost je indie bend iz Graza iza kojeg stoji austrijski kantautor Philipp Szalay. Indie scena u Austriji, a pogotovo bečka klupska i producentska scena je u procvatu, a djelić te atmosfere u Umag pokušati će prenijeti Farewell Dear Ghost sa svojim aranžiranim indie rockom. Nizozemski zZz su Jörn Ottenheim i Daan Schinkel, na orguljama i bubnju. Njihova glazba spoj je svemirske jeke, electra i elektronike utopljene u ritam i blues 50-ih godina.

Program festivala odvija se na dvije lokacije. Kantautore na akustičnom stageu, nadomak mora, ugošćuje Divai beach Bar, nakon čega se program seli u American Bar na bendovsku svirku do ranih jutarnjih sati.

Detaljan program festivala možete pronaći ovdje.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 12.06.2015