Ljeto uz Seasplash | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Ljeto uz Seasplash

Festival Seasplash jedan je od rijetkih malih i nezavisnih festivala koji je preživio petogodišnji jubilej i koji sa stavom korača prema desetogodišnjici održavanja.

  • A
  • +
  • -
Festival je pokrenut 2002. godine, primarno prijateljskim angažmanom, motiviran entuzijazmom, s programom tijekom dva dana vikenda na dvije pozornice, dok danas donosi neprekidni program u trajanju od četiri dana na pet pozornica, na kojem kroz dane održavanja prisustvuje nekoliko tisuća posjetitelja, koji su očigledno prepoznali i koji poštuju takav predani rad i kontinuirani angažman.

Seasplash je pokrenula punk-rock generacija stasala početkom 1990-ih, koja je uvijek poštovala, a na kraju i zavoljela unutar festivalskog programa predstavljene stilove, bilo da se radi o tradicionalnim (roots, dub, reggae, ska, rocksteady), ili modernijim stilovima iz elektronske ere (jungle, drum'n'bass, hip-hop, breakbeat, dubstep).

Tako i ove godine, od 21. do 24. srpnja, na Seasplashu možete prisustvovati nastupima relevantnih predstavnika raznih glazbenih stilova, a koji predastavljaju sam vrh svjetske produkcije. Među njima su House Of Riddim, Perfect Giddimani, Kaly Live Dub,  Channel One Sound System, Shades Of Black/Paul Fox & Jonah Dan, Radikal Guru, Jenna G i Soom T, Submotion Orchestra SlumDogz. Osim već scenski dokazanih domaćih i regionalnih izvođača poput Elementala te Ajs Nigrutina & Timbe, na festivalu će se predsaviti i oni čije vrijeme tek nadolazi - Chakka & Popay feat. I-Tall Riddim Band, Waitapu, Dubble i drugi.
 
Zbog višegodišnje organizacije, Seasplash festival se danas smatra neizostavnim dijelom kulturnog identiteta grada Pule koji ga, kao i pripadajuća Turistička zajednica, podržava. 

Svojim razvojem i konstantnim angažmanom, Seasplash je u međuvremenu postao "event brand", aktivan tijekom čitave kalendarske godine, uz ljetni Seasplash festival kao vrhunac, organizirajući i zimski Wintersplash festival u Zagrebu, mnogo klupskih evenata i mini turneja na mjesečnoj razini, te niz promotivnih događanja u mjesecima neposredno pred, kao i nakon završetka ljetnog festivala.
Izvor: Seasplash / Na fotografiji: Jenna G

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 02.05.2011