Ljubav i identiteti | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Ljubav i identiteti

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije u Zaboku se održava projekcija filma Još jednom.

14.05.2015 , Zabok - Velika galerija

Film Još jednom jednosatni je dokumentarni film koji sažima sedam godina ljubavnih bura i brodoloma petero prijatelj(ic)a netradicionalnih ljubavnih života - njihova intimna previranja, propitivanja odnosa i veza i njihovog roka trajanja. Slamalili im srca žene ili muškarci, iz ruševina uvijek izranja isto pitanje - ima li smisla pokušavati još jednom?

Protagonistička ekipa koju čine videoumjetnica i fotografkinja Ana Opalić, redatelj i montažer Noah Pintarić, spisateljica Mima Simić, stripašica Helena Janečić, književnica Ivana Kovačić i njihove partnerice (bivše, sadašnje ili buduće), gledatelje vode niz turbulentne, stjenovite i sapuničaste brzace svojih ljubavnih svakodnevica.

Krenuvši s filmom na turneju po Hrvatskoj filmska ekipa želi stupiti u izravan odnos s publikom koja film inače ne bi imala prilike pogledati; dovesti film u njihova lokalna kina, knjižnice, kulturne domove, dvorišta. Turneja filma prilika je da se nakon projekcije kroz razgovor s publikom otvori prostor komunikacije - ne samo o sadržaju filma, nego i o sadržaju i formi društva i zajednica u kojima živimo.

Film će biti prikazan u Velikoj galeriji Grada Zaboka u četvrtak, 14. svibnja, s početkom u 18 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 12.05.2015