Ljubav, smiješna i jeziva | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Ljubav, smiješna i jeziva

Predstava Moja nuklearna ljubav za dramski predložak koristi istinite i intimne priče o ljubavnim vezama objavljene od strane forumaša/ica na najpopularnijoj temi Forum.hr-a.

28.10.2016 - 22.11.2016 , Zagreb - Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

U Zagrebu su u tijeku probe za novu predstavu u režiji Olje Lozice Moja nuklearna ljubav, nastalu prema tekstovima/objavama korisnika s Forum.hr-a u sklopu teme o vezama iz prošlosti, u kojima je grčevita želja za održanjem ljubavnog odnosa za sobom povlačila često grotesknu neravnopravnost među partnerima.

Predstava, koja nastaje u koprodukciji Teatra Rugantino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Muzejom prekinutih veza, premijerno će se izvesti u petak, 28. listopada, u 20 sati na sceni Male dvorane KD Vatroslava Lisinskog.

Radi se o inovativnom projektu koji internet izravno spaja s medijem kazališta, što ga čini prvim projektom takve vrste u Hrvatskoj. Naime, autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče o ljubavnim vezama objavljene od strane forumaša/ica (pod pseudonimima krflnk, nisamtoja, pbeatz) na internetskom forumu u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara - priče iz prošlosti, najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr-u. 

Mahom mladenačke priče, ispisane originalnim i književnim uzusima neopterećenim stilom, smiješne su i jezive u isto vrijeme, dajući uvijek različiti odgovor na isto pitanje: koliko se može nisko pasti u potrazi za ljubavlju? Ti odgovori kazališno su zanimljivi ponajviše zbog vlastite gorko-slatke dvojnosti; riječ je o mučnim opisima razvoja identiteta u ljubavnoj vezi, provučenim kroz urnebesno smiješne skice opsesivne potrage za srodnom dušom.

U predstavi igra mlada, no javnosti već poznata glumačka ekipa - Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović i Filip Vidović. Upravo je glumački doprinos oblikovanju protagonista bio ključan u prijenosu istinitih virtualnih priča u ovu kazališnu predstavu.

Uz Olju Lozicu, koja je dosad režirala više od deset uspješnih predstava koje neprestano dobivaju odlične kritike i nagrade na brojnim festivalima, na razvoju projekta, kao dramatug, radio je Matko Botić. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Ana Sekulić, a oblikovanje svjetla potpisuje Marino Frankola. Predstava je diplomski projekt studentice Marije Kolb, na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Nakon premijerne izvedbe, 28. listopada u 20 sati, prve reprizne izvedbe publika će moći pogledati 29. listopada te 16. i 22. studenoga u 20 sati, sve u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 19.10.2016