Ljubljanska underground scena | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Ljubljanska underground scena

Deset predstavnica i predstavnika samoorganizirane umjetničke platforme Ignor iz Ljubljane predstavlja svoj rad i kolektiv.

18.02.2019 , Zagreb - Vinyl

FOTO: Asha Past

  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 18. veljače u 20:30 sati u zagrebačkom Vinylu predstavlja se ljubljanska underground umjetnička platforma Ignor.

Riječ je o platformi u sklopu koje umjetnice i umjetnici različitih disciplina prezentiraju svoje radove. Ignor se održava svake posljednje srijede u mjesecu u klubu Gromka u Metelkovoj.

Svake godine, krajem desetog mjeseca, organizira se i festival Ignor, na kojem se tijekom tri dana može vidjeti izbor iz nezavisne umjetničke scene s područja Slovenije, država bivše Jugoslavije i zapadne Europe.

Platformu čini dvadeset umjetnica i umjetnika iz područja poezije, proze, performansa, kazališta, glazbe i zvučne umjetnosti, koji čine i urednički odbor. Ignor je samostalna, samoorganizirana i samofinancirana grupa koja egzistira uz podršku svoje publike i članica i članova. 

U Zagrebačkom izdanju nastupat će Domen Slovinič (klavijature, električna gitara, efekti), Grega Rus (električna gitara, efekti), Iztok Osojnik (poezija), Tia Avsec (poezija), Asha Past (video), Dejan Koban (pjesnički performans), Ana Marija Garafol (poezija), Miha Maurič (poezija), Kaja Blazinšek (poezija), Anja Silovšek (poezija), a na sceni će im se pridužiti i zagrebački glazbenici, sudionici Impronedjeljaka.

U sklopu programa održat će se i predstavljanje pjesničke antologije Koordinata/Koordinate u kojoj su zastupljeni pjesnici postjugoslavenskog područja, a izdali su je Ignor i SKC "Danilo Kiš". Na predstavljanju će svoje pjesme pročitati zagrebački pjesnik Alen Brlek.

Ulaz se naplaćuje 20 kuna, a sav prihod od ulaznica ide izvođačima.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 15.02.2019