Lovely Days | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Lovely Days

U Bolu na otoku Braču bit će održani dani video umjetnosti.

16.08.2014 - 21.08.2014 , Bol, Brač - Teatrino 2 Ferala

Proglas o neuspjehu, Petar Bunić

  • A
  • +
  • -

U suradnji s Centrom za kulturu Bol i u sklopu 25. Bolskog Lita i na poziv umjetnice Renate Poljak, domaći i inozemni kustosi i kustosice, slijedom svoje izvrsnosti i dugogodišnjeg bavljenja filmom i suvremenom umjetnošću, svake će večeri prikazivati video i filmske programe, prezentirati umjetnike/ice te razgovarati s publikom u atmosferi otvorenoj za dijalog.

Otvaranje počinje u subotu 16. kolovoza, u 22 sata, programom Ivana Ramljaka koji predstavlja kultne filmove 70-ih godina, alternativnog filmaša i provokatora Karpa Godine. Različite prezentacije nastavljaju se svako večer u trajanju od 6 dana i sa početkom u 22 sata. Stanovnici Bola te turisti zainteresirani za oblik kulture koji nije fokloran ove godine u sklopu Lovely Daysa moći će pratiti video radove suvremenih umjetnika/ica pristiglih iz različitih dijelova svijeta kao što su Adrian Paci, Danica Dakić, Karpo Godina, Meschac Gaba te drugi. 

U nedjelju 17. kolovoza programske večeri nastavlja Branko Franceschi, ravnatelj Galerije umjetnina u Splitu, koji je okupio različite autore u intrigantnom programu pod nazivom What makes a man?. U ponedjeljak je možda i najizazovniji program na repetroaru, kustoski koncipiran od pariškog kolektiva Contexts koji dovodi film internacionalne zvijezde suvremene umjetnosti Adriana Pacija kao i video rad Dérives koji će na kraju prezentacije trajati sve dok publika ne ode, zbog svog generativnog trajanja, a autori su mu umjetnici Emilie Brout i Maxime Marion

Dunja Blažević, bez koje bi se suvremena video umjetnost u Jugoslaviji puno sporije razvijala, prikazat će radove Danice Dakić, umjetnice s velikom internacionalnom karijerom, koja  prvi put nakon retrospektive u MSU prikazuje jedan od svojih filmskih uradaka u Hrvatskoj. Slijedi izbor radova umjetnika sa Kosova u koncepciji Alban Muje a za zadnje večer 21. kolovoza François Taillade donosi video program inspiriran pokretom i plesom.

Ove godine program će biti održan u Teatrinu Bola 2 Ferala, od 16. do 21. kolovoza.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 14.08.2014