Lutanje i promatranje | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Lutanje i promatranje

U izložbi Split People, Filipa Opačića, ponavljanje postaje prepoznatljiv element svakodnevnice i same strukture autorskih video radova.

21.04.2016 - 29.04.2016 , Split - Galerija Praktika
  • A
  • +
  • -

U sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA u galeriji Praktika, u Domu mladih u Splitu, 21. travnja u 20 sati otvara se izložba Filipa Opačića Split People. U svom lutanju i promatranju Filip, koji je u Split došao na studij iz Kanade, u nama svima poznatoj svakodnevnici, svojim svježim pogledom otkriva ponavljanje. Ponavljanje koje je Benjamin ustanovio kao kod moderne, u smislu reprodukcije i demokratizacije umjetničkog djela, ovdje postaje prepoznatljiv element kako svakodnevnice tako i same strukture autorskih video radova. 

Filip Opačić rođen je 1991. godine u Karlovcu, a 1995. preselio je u Ontario u Kanadi. Pohađao je program Media Fundamentals na Koledžu Sheridan te je stekao diplomu preddiplomskog studija filma na Sveučilištu Brock. Radeći u mediju filma i fotografije svoje radove je prikazao na mnogim festivalima u Ontariju. Trenutno je student diplomskog studija Filma i videa na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Prethodna godina prva je godina što je Filip živio u Hrvatskoj za duži period nakon što je kao djete odselio. Trenutno živi u Splitu. 

Izložba je realizirana u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu. Otvorena je do 29. travnja te se može razgledati radnim danom od 18 do 21 sat.

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 19.04.2016