Lydia Lunch | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Lydia Lunch

Kultna američka pjevačica, spisateljica, pjesnikinja i glumica nastupit će sa svojim all-star bendom Retrovirus u Tvornici kulture.

09.12.2013 , Zagreb - Tvornica kulture
  • A
  • +
  • -

Karijera Lydie Lunch započela je sredinom 70-ih u New Yorku tijekom trajanja kratke, ali utjecajne umjetničke No Wave scene. Tada osniva svoj prvi bend Teenage Jesus and the Jerks. Krajem 70-ih paralelno s glazbenom započinje i filmsku karijeru, ali pravi, ozbiljan korak u glazbi počinje pokretanjem svog labela Widowspeak koji je objavljivao njezine brojne radove - od glazbe do spoken word projekata. Tijekom karijere Lydia Lunch surađivala je s utjecajnim imenima poput Nicka Cavea, Thurstona Moorea, Kim Gordon, Nelsa Clinea, Henry Rollinsa i mnogih drugih. U impresivnoj karijeri nakupila je više od trideset audio izdanja, trinaest spoken word albuma, tridesetak filmova te bezbroj kolaboracija i gostovanja.

U Zagreb Lydia dolazi u pratnji benda Retrovirus u kojem sviraju guitarist Weasel Walter, basist Algis Kizys (Swans, Foetus) i bubnjar Bob Bert (Sonic Youth, Pussy Galore, Chrome Cranks). Istoimeni live album snimljen je krajem prošle godine u The Knitting Factoryju, a uključuje presjek njezinih radova od vremena bendova Teenage Jesus and the Jerks i 8-eyed Spy do njezinih solo albuma iz 80-ih. Opisan od medija kao njezin najintenzivniji show karijere ovaj noise punk bez patetične nostalgije prema prošlim vremenima najbolja su preporuka za prvi zagrebački nastup ove underground ikone.

Ulaznice u pretprodaji iznose 45 kn, a može ih se kupiti u Tvornici kulture te na službenim prodajnim mjestima Entria. dok će na dan koncerta iznositi 60 kn.

Koncert će biti održan u Tvornici kulture, u ponedjeljak 9. prosinca, s početkom u 21 sat.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 05.12.2013