Magija animacije | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Magija animacije

Vox Feminae Platforma organizira radionicu crtanja stripa pod vodstvom Helene Janečić na kojoj se polaznici i polaznice upoznaju s nastankom stripa od početne ideje do realizacije.

09.12.2017 , Koprivnica - AK Galerija
  • A
  • +
  • -

Kao završetak ovogodišnjih aktivnosti, Vox Feminae Platforma predstavlja radionicu crtanja stripa pod vodstvom umjetnice Helene Janečić u Koprivnici, u subotu, 9. prosinca od 15 do 18 sati. Radionica se održava u prostoru AK Galerije.

Polaznici i polaznice radionice upoznat će se s procesom stvaranja stripa: od početne ideje, preko kreiranja likova, pisanja scenarija te konačne realizacije kroz režiranje kadrova i crtanje. Zadaci će biti raznovrsni i prilagođeni početnicima te nije potrebno imati predznanje o stripovima.

Nakon početnog upoznavanja, predstavit će se neki od postojećih strip albuma. Pričat će se o konceptima i pojmovima na kojima se gradi strip, i kakav sve strip može biti. Nakon uvodnog dijela, polaznici/ce će svoje znanje graditi kroz dva zadatka. U prvom će kreirati jednostavne flip book animacije i kroz jednostavan crtež kreirati magiju animacije. U drugom će zadatku kreirati jednu strip stranicu na zadanu temu; a sve kroz vodstvo i mentorstvo voditeljice radionice.

Broj polaznika/ca je ograničen, a prijave se primaju na mail.

Helena Janečić rođena je 1979. u Osijeku. Godine 2003. diplomirala je na Sveučilištu Furman u SAD-u, a 2007. magistrirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Njeni radovi, koji rangiraju od slika velikih formata, klasičnog strip crteža do glazbenog performansa, govore o queer svakodnevici, kulturnom nasljeđu i neistraženoj ili zanemarenoj queer povijesti u lokalnim zajednicama. Izlagala je na nekoliko samostalnih i nizu grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, u različitim medijima od slikarstva, stripa do glazbenog performansa. Neki od stripova uvršteni su u antologiju Ženski strip na Balkanu (Fibra, 2010.). Radi kao slobodna umjetnica i strip autorica u Osijeku, Zagrebu i Beogradu.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.12.2017