Mala filmska forma | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Mala filmska forma

Nova radionica Kinokluba Zagreb osposobit će vas da napravite kratki autorski film.

ROK: 19.02.2015
  • A
  • +
  • -

Radionica ima glavni cilj da polaznici uz mentorsku pomoć naprave autorski film. Radionica se bazira na razradi pojedinačnih ideja i njihovoj realizaciji. Rod i žanr filmova su slobodan izbor, dok pridjev mala iz naslova sugerira da se rade kratki filmovi. 

U sklopu radionice će se gledati i analizirati razni primjeri filmova, kako bi se olakšalo razumijevanje filma i njegova izrada. Produkcijske uvjete osigurava Kinoklub Zagreb. Novost ove godine je jednotjedni tečaj montaže u Final Cutu ili Premieru. Tim dodatnim tečajem polaznici će imat prilike usvojiti znanje za samostalno montiranje svojih filmova.

Radionica je besplatna, a otvorena je i onima koji nisu članovi Kinokluba i koji barataju osnovnim znanjem o filmu. Preporučuje se su polaznici završili početničku radionicu tj. Filmsku školu u Kinoklubu Zagreb (u bilo kojoj generaciji).

Svi potencijalni polaznici se prijavljuju dolaskom na uvodno predavanje radionice koje će se održati u četvrtak, 19. veljače u 20 sati u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb.

Mentori radionice su Vedran Šuvar i Tomislav ŠobanRadionica će se održavati najmanje jednom tjedno po dva sata, dok će se termini odrediti s mentorom, nakon što se organiziraju grupe od 7 polaznika. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.02.2015