Mala igra za slušanje (i gledanje) | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Mala igra za slušanje (i gledanje)

Radio projekt Hoerspiel izvedba je radiodramskih materijala koja će uživo pred publikom mapirati povijest radio drama.

30.11.2013 - 02.12.2013 , Zagreb - Kula Lotrščak
  • A
  • +
  • -

U scensko-eterskoj izvedbi Hoerspiel - mala igra za slušanje (i gledanje) rekonstrukcijom se radiodramskih materijala, izvedenih uživo pred mikrofonom i publikom, razigravaju, razglabaju i razgibavaju elementi koji su upisani u temelje radija: zvuk i tišina, kao i načini njihovog osluškivanja i zamišljanja.

Igra počinje u prizemlju kule, škakljivim i raspjevanim dramoletima iz 20-tih godina prošlog stoljeća, nastavlja se penjući se etažama kroz povijest radiofonije i mrežu zvučećih misli, a završava na samom tornju kule gdje će se, posebno konstruiranim prijemnikom, pokušati uloviti fragmenti tzv. "lutajućih radio drama", odnosno, mogućih elektromagnetskih valova iz svemira (pokus ovisan o vremenskim uvjetima). 

Svi će radijski materijali biti krojeni uživo pred publikom, a stvarat će ih radnice i radnici pri radu za mikrofon: Dino Brazzoduro, Ivana Rushaidat, Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Matija Antolić, Ante Perković, Ljubica Letinić, Nina Bajsić i Ivan Zelić. Ansambl je to zvučne manufakture koji je samo za ovu priliku okupila Pavlica BajsićZa vizualni dizajn zadužen je Sven Medvešek, a produkciju projekta potpisuje Multimedijalna koliba u suradnji s Galerijom Klovićevi dvori

Projekt će biti održan u subotu, 30. studenog, s početkom u 11.55 sati te u nedjelju 1. prosinca, s početkom u 12.55 sati, u kuli Lotrščak.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 27.11.2013