Mala škola medijske kulture za nastavnike/ice | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Mala škola medijske kulture za nastavnike/ice

Program je namijenjen nastavnicima koji/e žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija te ih kasnije uklopiti u aktivnosti i rad u školama.

ROK: 01.10.2019

Kino klub Split poziva sve zainteresirane nastavnike/ice i profesore/ice hrvatskog jezika i književnosti i likovnog odgoja u osnovnim i srednjim školama koji/e žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija, te ih kasnije uklopiti u nastavne i izvannastavne aktivnosti u školama i svakodnevni rad s djecom i mladima, da se prijave na Malu školu medijske kulture (MŠMK).

MŠMK kao izvaninstitucionalni obrazovni program provodit će se kroz nekoliko međusobno povezanih predavanja i radionica okupljajući stručnjake i polaznike koji će, osim teorijskih predavanja, savladati kako praktično raditi kratka audiovizualna djela: filmove i animirane filmove s mladima i djecom. Održat će se predavanja iz područja Teorije audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Povijesti i analize filma (Dora Baras), Snimanja (Boris Poljak), Animacije i montaže (Natko Stipaničev) i Metodologije rada u nastavi (Ivana Rupić). Škola će se održati od 09. listopada do 18. prosinca 2019.  u prostorijama Kino kluba Split, (Ulica slobode 28) te po potrabi na terenu, a raspored će se detaljno dogovoriti s polaznicima. U sklopu škole pokazat će se i filmovi nastali u produkcijama na različitim radionicama s djecom i mladima.

Participacija na MŠMK je besplatna, a možete se prijaviti ispunjavanjem online formulara. Broj polaznika/ca je ograničen, i u slučaju povećanog interesa, selekcija će se izvršiti na osnovu motivacijskog pisma.

Rok za prijavu je 1. listopad.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 23.09.2019