Mala turneja 25 FPS-a | kulturpunkt

Najave Filmski ciklus

<

Mala turneja 25 FPS-a

Za Vukovar je najavljen filmski program o katastrofama, a u Splitu će biti održana dva predavanja.

06.12.2011 - 10.12.2011 , Split - Kino klub Split
  • A
  • +
  • -
Zagrebački Studentski centar ugostio je ovoga rujna sedmo izdanje Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS. Petodnevni festival posvećen suvremenoj eksperimentalnofilmskoj produkciji ponovno je okupio priličan broj filmaša iz cijeloga svijeta, prikazavši čak 70-ak kratkih radova i nekoliko proširenih glazbeno-filmskih performansa. 

25 FPS se tako već treću godinu zaredom predstavlja u Vukovaru. Program koji će biti prikazan u Ružičkinoj kući u petak, 9. prosinca u 20 sati vezan je uz pobjedničke filmove s festivala, ali i trendove u ovogodišnjoj žetvi eksperimentalnih filmova, odražavajući razmišljanja i zabrinutost o stanju svijeta, ekološkim katastrofama, zakonima, privatnim i svjetskim krizama. 

Festival ove godine ponovno sa zadovoljstvom sudjeluje i u radu Filmske škole Kino kluba Split. Dva predavanja na temu suvremenih praksi u eksperimentalnom filmu i videu pratit će projekcije filmova, koji će ilustrirati razvojne smjerove tog suvremenog umjetničkog izraza. Predavanja i filmove pokazuje Sanja Grbin u utorak 6. prosinca, četvrtak 8. prosinca i subotu 10. prosinca s početkom u 20 sati.

 


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 06.12.2011