Mali filmovi, velike perspektive | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Mali filmovi, velike perspektive

Deveti Tabor Film Festival predstavit će se publici kroz pet festivalskih dana od 7. do 11. lipnja.

Osim kino dvorane Zabok i Zelene dvorane gdje će se održavati dnevne projekcije, ove sezone festival se vraća projekcijama pod zvjezdanim nebom i to u novouređenom vrtu legendarne krčme Polanović.

Program ovogodišnjeg Tabor Film Festivala sastoji se od pravih malih filmskih iznenađenja i premijera u domaćoj, a još više u stranoj konkurenciji. Uz to se nude zanimljive radionice i predavanja, popratni program i glazbeni program nakon projekcija. Ove godine radionica je posvećena pisanju scenariju za što je odgovorna ekipa iz Palunka koju će voditi dramaturginja Irena Krčelić.

Žiri se sastoji od pet filmskih radnika i umjetnika, tako će Jasna Žmak (HR), Andrijana Stojković (RS), Niclas Gillberg (SWE) odlučivati o pobjedniku u međunarodnoj konkurenciji dok će Marko Meštrović (HR) i Martina Globočnik (HR) birati najbolji film u domaćoj konkurenciji.

Uz pomoć Europske filmske akademije (EFA), s kojom festival surađuje već petu godinu, bit će predstavljena dva programa filmova nominiranih za prestižnu nagradu Europske filmske akademije. Radi se o projektu Short Matters on Tour, a Tabor Film Festival jedan je od desetak festivala koji imaju čast biti dio te turneje.

U suradnji s jednim od najstarijih svjetskih festivala kratkometražnog filma Uppsala Film Festival i Švedskim filmskim institutom, Tabor priprema veliku retrospektivu švedskog kratkometražnog filma.

Također, kao i prijašnjih godina, posjetitelji će moći pogledat izbor publike ovogodišnje Revije amaterskog filma (RAF)
Izvor: TFF / Foto: Martin McDonagh, Six Shooter

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 25.05.2011