Malo stare i malo nove škole | kulturpunkt

Najave Festival

<

Malo stare i malo nove škole

Ovogodišnje jubilarno 10. izdanje Oluja Festa donosi devet izvođača, izložbu o povijesti festivala i mračni nastup cirkusa Tricycle Trauma.

19.10.2018 - 20.10.2018 , Zagreb - Močvara

FOTO: The Canyon Observer / Facebook

Oluja Fest se vraća i ove godine na mjesto zločina - u klub Močvaru - 19. i 20. listopada. Kako su prošle godine ponovno pokrenuli cijelu priču, ekipa iza Oluja Festa nastavlja sa svojim radom i širenjem festivala u nove sfere. Ove godine je jubilarno 10. izdanje i imat ćemo priliku vidjeti 9 bendova/izvođača, izložbu Nevrijeme kroz vrijeme, odnosno povijest Oluja Festa, mračni nastup cirkusa Tricycle Trauma, a bit će i čašćenja od strane organizacije. Naime, u znak 10. izdanja pripremili su za sve posjetitelje po porciju graha (i vege i mesni) te čašicu rakije kao znak dobrodošlice i zahvale svima koju su podržavali festival sve ove godine, te imaju namjeru ostati i u budućnosti podržati priču koja samo raste.

Što se tiče bendova, prvi dan je prava "old school štala". Dolaze legende death metal scene, Schirenc Plays Pungent Stench (Pungent Stench, samo zbog legalnih razloga ne mogu koristiti to ime), domaći brutalci Decomposing Entity, trešeri LIV i doom/sludge noiseri Negative Slug. Drugi dan, naime, imamo malo drugačiju priču, koja će kroz malo više atmosferične konture biti "ispričana" od strane domaćih black/death metalaca Zlobnik, post blekera iz Varaždina, Bednja, avant-garde/post metalaca Hesperian Death Horse, ljubljanskih sludge/brutal core miljenika The Canyon Observer te solo performans ritualnog balkanskog noisea u izvedbi Vedrana Živkovića.

Malo stare i malo nove škole, za svakog ponešto, a kada večer u klubu započnete rakijom i znate da vas čeka porcija graha da vas malo resetira, onda je temelj za dobar provod tu! 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni možete kupiti u Dirty old shopu u Tratinskoj 18 po cijeni od 85 kuna. Dnevne ulaznice su dostupne samo na dan festivala, po cijeni od 60 kuna za prvi dan, te 40 kuna za drugi dan. 

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 18.10.2018