Manipulacija percepcije | kulturpunkt

Najave Projekt

<

Manipulacija percepcije

Muzički salon SC-a poziva na premijernu izvedbu audiovizualnog projekta Nemoj se DURit, MOLim te!

18.11.2017 - 19.11.2017 , Zagreb - Teatar &TD

FOTO: Matija Kralj

U subotu 18. studenog  i nedjelju 19. studenog u Polukružnoj dvorani Teatra &TD s početkom u 20 sati, održat će se izvedbe eksperimentalnog djela Nemoj se DURit, MOLim te! Miodraga Gladovića i Dinke Radonić.

Inventivni autorski dvojac, inženjer elektroakustike, glazbenik, skladatelj i inventor instrumenata Miodrag Gladović te akademska snimateljica i video umjetnica Dinka Radonić bave se utjecajem auditivnih i vizualnih podražaja na emocionalnu reakciju gledatelja/slušatelja koji im je izložen. Muzički materijal kreće od dursko-molskih korelacija, a vizualni rastavljanjem video signala na osnovne komponente. Kombinacijom audiovizualnih materijala, apstraktnog i konkretnog sadržaja, eksperimentalnoga, psihodeličnoga i ambijentalnoga zvuka, zajednički “manipuliraju” slušateljevom/gledateljevom percepcijom. Svaka je izvedba različita, a izvođači muzičkim materijalom, koji je tek dijelom fiksiran, kontroliraju vizualni sadržaj, a time i manipuliraju “narativnim” tijekom.

"Intencija je prikazati problematiku: je li ono lijepo i sretno, što doživljavamo dok slušamo glazbu u kojoj je dur dominantan, i ono sjetno i tužno što doživljavamo dok slušamo molske akorde, nešto što je naučeno od najranijeg djetinjstva ili postoji nešto unutar frekvencija kojom rezoniraju određeni tonovi, da u nama izazivaju takve osjećaje. A možda je reakcija, kombinacija jednog i drugog?" pitaju se umjetnici.

Ulaz na obje izvedbe je besplatan.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 16.11.2017