Maratonski novogodišnji provod | kulturpunkt

Najave Party

<

Maratonski novogodišnji provod

Na samom početku nove godine održava se petnaestosatni party koji će muzički obogatiti Iron Curtis i Dax J.

31.12.2014 - 01.01.2015 , Zagreb - Sirup

Dax J

  • A
  • +
  • -

Ove godine klub Sirup vas vodi još jedan korak dalje u svojim maratonskim novogodišnjim zabavama te stavlja na stol petnaest sati glazbe uz dva inozemna gostovanja i desetak domaćih DJ aseva. Ujedno se radi i o šestom rođendanu kluba.

Line up predvodi nadolazeća zvijezda dominantne njemačke deep&tech struje, Iron Curtis, koji se proteklih godina nametnuo vrhunskim singlovima za Mirau, Morris Audio, JackOff, Retreat i Mule Electronic. Iron Curtis stvara "duboku" glazbu za plesni podij, igrajući se s melankolijom i mrakom, ali i dovoljno iskričavih bljeskova koji će nas veselo uvesti u 2015. godinu. Iako dolazi iz Nurnberga, grada koji ne spada u reprezentativni uzorak njemačke scene, upravo je jedan od rijetkih koji predstavlja samu esenciju tog zvuka – kombinacijom utjecaja Detroita i Chicaga, deep house ugođaja i techno energije.

A upravo će nam novi val techno energije donijeti i naš drugi gost, londonski DJ i producent Dax J, jedan od najznačajnijih novih techno imena proizašlih iz jungle i drum'n'bass scene. Još dok je bio u školi, sa samo 15 godina, Dax J je puštao je glazbu na londonskim piratskim radijima. Pod raznim pseudonimima izdaje glazbu od 2005., a dok mu je prve godine produkciju obilježio jungle, jedno ljeto provedeno na Ibizi odvest će ga u techno vode. Godine 2013. pokreće i vlastitu izdavačku kuću Monnom Black s idejom predstavljanja vlastitog ideala techno glazbe, koja je danas već dobila i vlastiti naziv – future techno.

Osim Irona Curtisa i Dax J-a na line upu će se naći brojna poznata zagrebačka DJ imena kao što su Felver, PytzekFunk Guru, Bronski, Mario Novak, Basta, Pete Dux, Jakov Kolbas i drugi.

Party će biti održan 31. prosinca u klubu Sirup. Vrata kluba otvaraju se u jedan sat iza ponoći, a pleše se sve do 16 sati prvog dana 2015. godine. Limitiran broj od 50 ulaznica po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti preko Entrio sustava, nakon toga cijena ulaznice će biti 100kn, a na dan događanja će koštati 120 kuna.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 12.12.2014