Maratonski spisateljski događaj | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Maratonski spisateljski događaj

I ove godine u Booksi će se svake nedjelje u mjesecu studenom okupljati mladi pisci i spisateljice okupljeni oko inicijative NaNoWriMo.

06.11.2016 - 27.11.2016 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

National Novel Writing Month/ Međunarodni mjesec pisanja romana jest inicijativa koja je krenula iz SAD-a, a do danas joj se priključilo više od 600 regija diljem svijeta. Ovo je maratonski spisateljski događaj koji pred sudionike stavlja izazov da u mjesecu studenom napišu prvu verziju romana od najmanje 50 tisuća riječi. Hrvatska se ovoj inicijativi priključila prije pet godina i danas okuplja više od 800 osoba koje su se okušale u pisanju romana. 

Osim Međunarodnog mjeseca pisanja romana, NaNoWriMo kao neprofitna udruga provodi i The Young Writers Program kojeg sponzorira Amazon, a hvale se i s dosad 250 romana koji su nastali tijekom ove akcije te potom i izdani na tzv. tradicionalan način. Među njima su Voda za slonove Sare Gruen, Noćni cirkus Erin Morgenstern, Vuna Hugha Howeya i ostali.

U klubu Booksa mladi pisci i spisateljice okupljat će nedjeljom od 17 sati te zajedno raditi i međusobno si pomagati u nastajanju prvih skica njihovih budućih romana. Svi koji se žele pridružiti prvo se moraju registrirati na internetskoj stranici NaNoWriMo te odabrati regiju Europe: Hrvatska. Sudjelovanje u ovoj akciji je besplatno, a koordinatorica akcije za Hrvatsku je Dora Drinovac.

Okupljanja počinju 6. studenog, a ovdje se možete registrirati.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 02.11.2016