Marginalna književnost i umjetnost | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Marginalna književnost i umjetnost

Na književnom klubom udruge ACT bit će održano predstavljenje časopisa Libra Libera.

15.10.2014 , Čakovec - Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa
  • A
  • +
  • -

Na sljedećem književnom klubu bit će predstavljen časopis Libra Libera te će Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa ugostiti i članove njihovog uredništva. Libra Libera je časopis koji izlazi od 1995. godine a bavi se nedovoljno poznatim i van-institucionalnim teorijskim paradigmama; kultnim, ali kod nas neprevedenim autorima/icama, suvremenim književnostima u nas manje prevođenih nacija; neafirmiranim domaćim autorima/icama. 

U uvodnom dijelu pričat će se općenito o Libri, o marginalnim književnostima i umjetnicima čije radove objavljuje, o ne toliko poznatim kritičkim teorijama, o non-mainstream izričaju, a nakon toga uz diskusiju i interakciju publike o dva broja koja su izašla u 2014. godini. Sadržaj dvaju brojeva obuhvaća teoriju video-igara Iana Bogosta, alternativni pristup konceptu sublimnog i nadrealističku prozu Leonore Carrington. Časopis će predstaviti članovi uredništva Ivana Rogar i Igor Marković, a posjetitelji će dobiti besplatne primjerke posljednja dva broja. 

Književni klub bit će održan u srijedu 15. listopada u 18 sati, u prostoriji Knjižnice i čitaonice Tabula Rasa u Čakovcu.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 10.10.2014