Marksističko-feministička perspektiva obrazovanja | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Marksističko-feministička perspektiva obrazovanja

Inicijativa za feministički filozofski organizira tribinu "Obrazovanje i reprodukcija nejednakosti" kako bi se prokomentirao naš obrazovni sustav iz marginaliziranih perspektiva.

15.01.2018 - 16.01.2018 , Zagreb - Filozofski fakultet

FOTO: Inicijativa za feministički Filozofski / Facebook

  • A
  • +
  • -

U zadnjih nekoliko godina ponovno se razvila velika rasprava o reformi školstva. Pri tome u razgovoru o obrazovanju najčešće dominiraju lijevo-liberalne i libertarijanske ideološke pozicije i njima sukladna argumentacija i ciljevi obrazovanja, a marginaliziraju se marksističko-feministička te interkulturalna/postkolonijalna perspektiva.

Inicijativa za feministički filozofski zato organizira tribinu Obrazovanje i reprodukcija nejednakosti kako bi se prokomentirao naš obrazovni sustav iz baš te dvije marginalizirane perspektive. Tribina se održava u ponedjeljak, 15. i utorak, 16. siječnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Dvorana 1). 

U ponedjeljak će izlaganje Materijalistički pogled na reforme obrazovanja i libertarijanske napade na školstvo održati Katarina Peović Vuković, o Feminističkom obrazovanju kao dijelu šireg antikapitalističkog pokreta pričat će Andreja Gregorina, a izlaganje Zašto ima tako malo žena umjetnica? održat će Josipa Lulić. Tribinu moderira Marija Dejanović.

U utorak izlaganje Interkulturalno obrazovanje kao vid promjene društva drži Ana Bauer, Uloga romskih žena u neformalnom prenošenju znanja izlaganje je Ljatifa Demira, a Ana Ćuća priča o Obrazovanju djece izbjeglica na primjeru iz kutine. Moderatorica je Norma Trkovnik

Više o tribini potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.01.2018