Masterclass: Hubert Sauper | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Masterclass: Hubert Sauper

Hubert Sauper održat će "susret s publikom" pod nazivom Politički film gdje će govoriti o novim audiovizualnim formama i otporu na filmu kroz svoj dokumentarističko-politički rad

08.05.2014 , Zagreb - Dokukino Grič
  • A
  • +
  • -

Restart i SubversiveFilm Festival u Zagreb dovode poznatog austrijskog redatelja s francuskom adresom, Huberta Saupera, redatelja velikih dokumentaraca Darvinova noćna mora i Dolazimo u miru.

Hubert Sauper će u četvrtak, 8. svibnja s početkom u 16 sati u Dokukinu Grič (Jurišićeva 6) održati masterclass gdje će govoriti o novim audiovizualnim formama i otporu na filmu kroz svoj dokumentarističko-politički rad. Hubert Sauper autor je desetak, uglavnom dokumentarnih filmova, a u širu slavu stekao je po multiuspješnom dugometražnom dokumentarcu Darvinova noćna mora iz 2004. godine, nagrađenom desecima festivalskih nagrada, slavljenom od kritike i publike, a krunu uspjeha predstavlja nominacija za Oscara za najbolji dokumentarni film.

Deset godina kasnije, vratio se s filmom Dolazimo u miru, premijerno prikazanom na zadnjem Berlinaleu gdje je osvojio Peace Film Prize, snimanom nekoliko godina u najmlađoj državi na svijetu, u Južnom Sudanu.

Film igra u dokumentarnoj konkurenciji Subversive Film Festivala u srijedu 7. svibnja u 20 sati u kinu Europa. Ulaz na masterclass u Dokukino je besplatan. Distributer filma je Restart label.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 06.05.2014