Maumaharatanga | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Maumaharatanga

Kartografije Ivana Prerada izrastaju iz ranih sjećanja na iskustva koja ako i nisu formativna, a onda barem ostaju duboko urezana u imaginarij autora.

10.06.2013 - 15.06.2013 , Zagreb - Galerija Studentskog centra

Otvorenje izložbe Maumaharatanga umjetnika Ivana Prerada, bit će održano u ponedjeljak, 10. lipnja, u Galeriji SC, s početkom u 20 sati. Izložba je otvorena do 15. lipnja.

Ivan Prerad (1988, Zagreb) završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu (2007). Upisao Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo (2008) te stekao akademsko zvanje sveučilišnog prvostupnika slikarstva (2012). Trenutno je polaznik 1. godine diplomskog sveučilišnog studija slikarstva u klasi prof. Zoltana Novaka. Sudjelovao na više skupnih izložbi i likovnih radionica.

Oni dolaze… je projekt čiji je cilj promovirati mlade autore koji su tek (ili još nisu) napustili sustav Akademije te se upoznaju s novim sustavima i kodovima koje diktira umjetnička "scena" izvan nje. Ujedno, umjetnici na projektu rade s mladim povjesničarima umjetnosti i kustosima te zajednički realiziraju samostalne izložbe navedenih autora. Uz praktičan rad, naglasak je na komunikaciji između mladih umjetnika i kustosa čime se razvija spona i mreža novih generacija te budućih zanimljivih projekata.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.06.2013