Media Incubator | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Media Incubator

Poziv je namijenjen novinarima_kama s interesom za terenski rad i terensko istraživanje na prostoru Slavonije, a proces će voditi istraživačka novinarka Barbara Matejčić.

ROK: 30.06.2022
  • A
  • +
  • -

Pozivaju se novinari i novinarke zainteresirani za teme društvene nejednakosti i terenski rad na području istočne Slavonije da se prijave za sudjelovanje u projektu Media Incubator.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, Goethe-Instituti Jugoistočne Europe nastavljaju projekt Media Incubator u sklopu kojeg se usavršavaju mlađe novinarke i novinari zainteresirani za društvene teme i etičko izvještavanje.

Do deset novinarki i novinara oformit će novu, privremenu Redakciju koja će se, pod mentorstvom novinarke Barbare Matejčić i lokalnog novinara/ke iz Slavonije, okupiti u Vukovaru uz prethodno organiziranu ekspertnu pripremu o društveno-ekonomskim specifičnostima Istočne Slavonije. 

Sudionici će razvijati svoje medijske formate – pismeni prilozi za digitalne i tiskane medije, fotoreportaže, video prilozi, radijski prilozi, televizijski prilozi i dr. – o aktualnim temama koje će proizaći iz podneblja u fokusu, istočne Slavonije s naglaskom na Vukovar. 

Prijaviti se mogu novinarke i novinari koji imaju od tri do osam godina iskustva rada u medijima, neovisno o trenutnom profesionalnom statusu – mogu biti angažirani u nekom mediju ili slobodni novinari. 

Prijava treba sadržavati: životopis i kontakt podatke, ogledni primjer(i) jednog do tri objavljena novinarska rada (link, wetransfer ili word dokument) te prijedlog (maksimalno kartica teksta) razrade jedne do tri lokalne teme koju bi novinarka/a htjela obraditi.

U srpnju će se održati jedan cjelodnevni redakcijski susret online (Input radionica) te kraći online susreti s mentoricom. Krajem rujna u Vukovaru će se uživo održati višednevna radionica uz praktični rad na terenu. Na modularno koncipiranoj radionici će uz mentoricu Barbaru Matejčić sudjelovati i gostujući izlagači. Organizator osigurava smještaj, putne troškove i troškove rada na prilozima. 

Više o projektu pročitajte na stranicama Goethe-Instituta Kroatien.

Prijave se šalju putem e-maila s naslovom "Media Incubator" na mail najkasnije do 30. lipnja.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 17.06.2022