Media Mediterranea 2012 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Media Mediterranea 2012

Udruga Metamedia otvorila je natječaj za prijavu radova mladih umjetnika na novom izdanju festivala Media Mediterranea.  

ROK: 25.05.2012

Udruga Metamedia poziva mlade umjetnike iz različitih polja u dobi između 18 i 35 godina da svoje inovativne i interaktivne transdisciplinarne projekte prijave na natječaj, koji je otvoren s ciljem prikupljanja projekata i ostvarivanja suradnji tijekom festivala Media Mediterranea 2012. Festival će biti održan u Puli od 25. do 28. srpnja.

U ovom izdanju festivala poseban je naglasak stavljen na temu Nove kreativne zone. Rok za prijave je 25. svibnja, a više informacija o prijavi možete dobiti ovdje


Ovaj festival usredotočen je na umjetničke intervencije koje pomoću inovativne uporabe vizualnih, interaktivnih i mogućnosti sudjelovanja novih medija i arhitekture otvaraju prostorni i društveni doživljaj grada. Ove će godine u središtu pozornosti biti projekt Zerostrasse, podzemni tunel u sredistu Pule, koji je dio mreže tunela koja se proteze pod cijelim gradom. Tuneli su sagradjeni tijekom austro-ugarske vladavine pocetkom 20. stoljeća kao sustav podzemnih skloništa. U sklopu ove manifestacije pokušat će se stražiti otvorenosti prostora i njegove uporabe za kulturne dogadaje te prirodu kolektivne memorije građana o ovoj specifičnoj lokaciji. Cilj je predstaviti nove uvide u urbani okoliš i kreativnost.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 30.04.2012