Mediji na drukčiji način | kulturpunkt

Najave Simpozij

<

Mediji na drukčiji način

Šestu godinu zaredom Udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna i Odjel komunikologije Hrvatskih studija organiziraju simpozij čija je ovogodišnja tema cenzura.

08.05.2014 , Zagreb - Kampus Borongaj
  • A
  • +
  • -

Simpozij će se održati 8. svibnja u dvorani Zagreb, na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj s početkom u 10 sati.

Na temu cenzure predavanja će održati Andreja Žapčić (gong.hr) Bijela knjiga – Kronika prijetnji i napada na novinare, zatim Gordana Vilović (FPZG) Cenzura – jučer, danas, sutra i Nataša Škaričić (Slobodna Dalmacija) Cenzura i novinarska autonomija. Uz stručne predavače, predavanja će održati i studenti komunikologije: Ana Šain Farmaceutska industrija i mediji: istine i laži, Bojan Kupirović Izvještavanje o slučaju HE Ombla u jutarnjem i večernjem listu te Kristina Koščević Etička pitanja i manipulacije u oglašavanju.

Program simpozija završit će zanimljivom panel raspravom na temu cenzure pod naslovom Medijska sloboda u Hrvatskoj. U panel raspravi sudjelovat će Robert Valdec (novinar), Domagoj Jakopović Ribafish (NOVA TV), Elizabeta Gojan (HRT) i Helena Puljiz (tportal), a moderator panel rasprave bit će Tihomir Ladišić (24sata TV).

U sklopu simpozija je kao i svake godine organiziran natječaj za najbolji likovni uradak, fotografiju i esej.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 01.05.2014