Medijska pismenost u digitalno doba | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Medijska pismenost u digitalno doba

Časopis Medijska istraživanja/Media Research obilježava dvadeset godina izlaženja.

17.12.2014 , Zagreb - Muzej Mimara
  • A
  • +
  • -

Na obilježavanju obljetnice uredništvo će se ukratko osvrnuti na proteklo razdoblje, ostvarene rezultate i očekivanja te predstaviti specijalni tematski broj naslovljen Medijska pismenost u digitalno doba (god. 20, br. 2, 2014).

Časopis Medijska istraživanja/ Media Research je prvi časopis znanstveno-stručnog i kulturološkog profila koji pokriva područje medija i novinarstva Pokrenut je 1995. godine i izlazi redovito dva puta godišnje. Osnovna uređivačka koncepcija časopisa je međunarodno orijentiran, multidisciplinarn i interdisciplinarn u istraživanju i proučavanju medija i novinarstva, zalaže se za empirijska istraživanja i analize masovnih medija i kominiciranja te uvažavanje znanstvenih standarda publiciranja.

Cilj i svrha časopisa je kroz kompartivan pristup i široku analizu nacionalnih medijskih politika i medijske prakse pridonijeti razvoju teorije novinarstva u Hrvatskoj, omogućiti svima koji se praktično ili teorijski bave medijima publiciranje radova na jednome mjestu, a rezultate istraživanja učiniti lakše dostupnima domaćim i stranim proučavateljima medija.

Časopis je namijenjen medijskim proučavateljima, profesorima i studentima, medijskim profesionalcima i kulturnoj javnosti koju zanimaju suvremene političke, ekonomske i kulturne promjene društva u dimenziji medija. Časopis propituje medijske politike i regulativu; političku, ekonomsku i kulturnu ulogu medija u društvu; odnose između medija i društva na lokalnoj i na globalnoj razini; utjecaje, ograničenja i prepreke razvoju medija u suvremenom društvu i kroz povijest, ulogu civilnog društva u medijskom diskursu, istražuje medije i kulturu, medije i obrazovanje, nove medije i suvremenu tehnologiju.

Promocija će biti održana u srijedu, 17. prosinca, u 12 sati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Mimara.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.12.2014