Medijske umjetnosti i prakse | kulturpunkt

Vijesti Znanost i obrazovanje

<

Medijske umjetnosti i prakse

Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci pokreće novi diplomski studijski program namijenjen studentima umjetničkih studija kao i studentima humanističkih znanosti.

  • A
  • +
  • -

Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci pokreće novi diplomski studijski program Medijskih umjetnosti i praksi. Program u trajanju od dvije godine obuhvaćat će studije fotografije, intermedije i scenografskog prostora.

Program je namijenjen obrazovanju umjetnika i stručnjaka s raznovrsnim kompetencijama i prilagodljivim profesijama. Zamišljen je kao interdisciplinarni studij temeljen na mobilnosti, namijenjen studentima umjetničkih studija kao i studentima šireg područja humanističkih znanosti s posebnim interesom za medijsku kulturu i praksu. 

Studij je nastao kroz EU projekt ADRIART u suradnji između Akademije primijenjenih umjetnosti, Visoke škole za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici, Sveučilišta u Udinama te Tehničkog Sveučilišta u Grazu. 

Predstavljanje diplomskog studijskog programa Medijskih umjetnosti i praksi – MAP održava se u četvrtak 27. lipnja u 10.30 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.

Izvor: APU

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 26.06.2013