Medijski sadržaji zajednice | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Medijski sadržaji zajednice

Na međunarodni Dan žena s redovnim emitiranjem putem streama započinje Radio Rojc – prvi community radio u Puli.

08.03.2018

Na međunarodni Dan žena, 8. ožujka, s redovnim emitiranjem putem streama započinje Radio Rojc – prvi community radio u Puli.

Radio Rojc smješten je u Dnevnom boravku Rojca iz kojeg je krajem prošle godine uspješno realiziran 48-satni radio maraton pod nazivom Radio na ledu. Ovaj radio maraton nastao je u suradnji Art&Music festivala, Revije na ledu i Radio Rojca. Stvorili su ga i osmislili polaznici i mentori radionice nazvane Tečaj radio krojenja koja je premijerno, uz već tradicionalnu strip-radionicu, održana u okviru prošlogodišnjeg Art&Music festivala

Redovitom emitiranju Radio Rojca presudilo je osluškivanje slušatelja Radija na ledu koji su svih 48 sati neumorno raznim kanalima slali poruke podrške, mahom proširene željama i uvjeravanjima o nastavku rada ovakvog Radija, čemu u prilog ide i konačna brojka od 38 529 slušatelja putem streama. Ako se ovom broju pridodaju i svi oni koji su pratili program Radija na ledu putem frekvencije 89,7 MHz jasno je da postoje slušatelji, i to u velikom broju, koji žele slušati community medijske sadržaje. 

Radio Rojc pokrenut je u sklopu aktivnosti Saveza udruga Rojca, kreiraju ga zaljubljenici u radio, a možete ga slušati putem streama na web stranici.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.03.2018