Mediteranski film u Rijeci | kulturpunkt

Najave Filmske večeri

<

Mediteranski film u Rijeci

U Art-kinu gostuje Festival mediteranskog filma Split, a predstavit će se s tri filma - Velika španjolska obitelj, Gloria i Ruka u ruci.

25.07.2014 - 27.07.2014 , Rijeka - Art-kino Croatia

Ruka u ruci

  • A
  • +
  • -

U Art-kinu, od 25. do 27. srpnja, gostuju tri ljetna mediteranska filma iz programa Festivala mediteranskog filma Split. Španjolska i francuska komedija te čilansko-španjolska drama na komičan način progovaraju o neobičnim obiteljima i parovima.

Komedija Velika španjolska obitelj Daniela Sáncheza Arévaloa priča je o najvažnijim životnim suočavanjima - prihvaćanjem identiteta i porijekla. Desetogodišnji Ephraim je zaprosio svoju ljubav Carlu i odlučio je oženiti kada napune 18 godina. Osam godina kasnije baš na taj dan španjolska nogometna reprezentacija nalazi se u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. I dok je zemlja paralizirana nogometnom groznicom, Ephraim se vraća svojoj obitelji.  

Gloria Sebastiána Lelioa priča je pedesetosmogodišnjakinji koja se još uvijek osjeća mlado. Nosi se sa svojom samoćom tražeći ljubav na zabavama za samce. Nakon što upozna Rodolfa, njezina krhka sreća postane ugrožena; Gloria se preda strasti koja bi lako mogla biti posljednja i započne ples na granici nade i očaja. Priča je to o ženi koja će se morati sabrati, naći novu snagu i shvatiti da u zadnjem činu života može zasjati jače no ikad.

Ruka u ruci redateljice Valérie Donzelli prati Helenu koja vodi prestižnu školu plesa i Joachima, koji radi u staklarnici. Iako nemaju ništa zajedničko rađa se neka čudna 'kemija' između njih.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 23.07.2014