Međunarodna plesna mreža | kulturpunkt

Najave Prezentacija

<

Međunarodna plesna mreža

Na prezentaciji u Zagrebačkom plesnom centru možete saznati što su mladi plesači do sada ostvarili u okviru projekta SPAZIO. 

12.02.2013 - 13.02.2013 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

U utorak 12. veljače u Zagrebačkom plesnom centru, s početkom u 17 sati, sudionici u projektu SPAZIO održat će kratku prezentaciju rezultata njihove dosadašnje prakse i rada u Zagrebu s mentorima Nikolinom Pristaš i Ivanom Ivković iz BadCo.  

Umjetnici koji u sklopu projekta gostuju u glavnom gradu dolaze iz Nizozemske, Italije, Mađarske, Poljske, Španjolske, Makedonije, Bugarske i Hrvatske. Nakon prezentacije i razgovora, publika je pozvana i na neformalno druženje sa sudionicima SPAZIO projekta. Prezentacija je ujedno i početak drugog dijela zagrebačke edicije projekta, kada započinje suradnja hrvatsko-nizozemske koreografkinje Andreje Božić i nizozemske interdisciplinarne umjetnice Julije Willms.   

SPAZIO  je europski program kojim se potiče kreativnost mladih plesnih stvaralaca iz različitih dijelova Europe, s fokusom na interdisciplinarnost plesne umjetnosti. Tijekom dvogodišnjeg trajanja projekta, SPAZIO namjerava premostiti aktualne nedostatke kvalitetne i specijalizirane formacije suvremenih plesnih stvaralaca te uspostaviti temelje za poticajni prelazak iz područja specijalizirane edukacije prema profesionalnom angažmanu. Uz smjernice mladim umjetnicima projekt im pruža i mogućnost stjecanja iskustva kroz rad s međunarodno etabliranim umjetnicima. 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 11.02.2013