Međunarodne nagrade za kritiku vizualnih umjetnosti | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Međunarodne nagrade za kritiku vizualnih umjetnosti

Pozivaju se kandidati/kinje da prijave tekstove o izložbama suvremene umjetnosti koje su održane između rujna 2018. i rujna 2019.

ROK: 15.09.2019

Organizacijski odbor šestih Međunarodnih nagrada za umjetničku kritiku (IIAC) poziva zainteresirane kritičare/ke iz cijelog svijeta na prijavu kritika. 

Cilj Nagrade je stimulirati novo kritičko pismo i pružiti poticaj nezavisnim kritičkim pristupima suvremenoj umjetnosti koji danas podliježu brojnim tržišnim i političkim pritiscima. Kandidati/kinje se pozivaju da prijave tekst duljine 1500 riječi o izložbi koja se održala između 10. rujna 2018. i 10. rujna 2019. Ukoliko je moguće, prijavi je poželjno priložiti do tri fotografije izložbe. Sustav ocjenjivanja je anoniman, a izbor će se provesti na engleskom jeziku. Prijaviti se mogu kritike izložbi suvremene umjetnosti koje su se održale bilo gdje u svijetu. 

Prva nagrada iznosi 10 000 eura i kratki posjet Londonu ili Šangaju sa svrhom produkcije eseja na engleskom ili kineskom. Druga nagrada, koja će se dodijeliti trima kritičarima/kama iznosi 3500 eura za esej na kineskom ili engleskom.

Više detalja o načinu i uvjetima prijave potražite u punom tekstu natječaja. 

Rok za prijavu je 15. rujan.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 27.06.2019