Međunarodni književni susreti | kulturpunkt

Vijesti Književnost

<

Međunarodni književni susreti

Hrvatski pisci, prevoditelji, urednici i književni kritičari po drugi put sudjeluju na Londonskom sajmu knjiga.

FOTO: BockoPix

  • A
  • +
  • -

U okviru Londonskog sajma knjiga koji će biti održan od 8. do 10. travnja i ove godine bit će predstavljena suvremena hrvatska književnost na hrvatskom nacionalnom štandu te na lokacijama u Londonu. Na programima će sudjelovati hrvatski pisci, urednici i prevoditelji Nikola Petković, Daša Drndić, Edo Popović, Roman Simić Bodrožić, Dinko Telećan, Kristian Novak, Ivan Sršen i Kruno Lokotar.

Događanje naslovljeno Croatian Short Story Welcome Party: For Networking and Presenting Writers, koje će biti održano 8. travnja, osmišljeno je kao mjesto susreta i razmjene iskustava hrvatskih i britanskih pisaca. Edo Popović, Roman Simić Bodrožić i Lucy Caldwell predstavit će svoje tekstove te će posjetiteljima omogućiti da sudjeluju u ponešto drugačijem tipu međukulturalne razmjene.

Tribina Literary Quartet - An Evening Celebrating Writing from Croatia bit će održana 9. travnja u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske. Susret između dvoje već etabliranih hrvatskih pisaca i dvoje novijih autora moderirat će pisac, književni kritičar i prevoditelj Nikola Petković. Daša Drndić, Edo Popović, Dinko Telećan i Kristian Novak razgovarat će o svojim dosadašnjim literarnim postignućima i iskustvima te će tom prilikom biti održano i čitanje njihovih tekstova.

Londonski sajam knjiga (London Book Fair) održava se svake godine pod tim imenom od 1976. godine te je jedno od najvećih svjetskih događanja posvećenih knjigi i izdavaštvu. Organizatori projekta koji je omogućio sudjelovanje hrvatskih predstavnika su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatsko društvo pisaca te izdavačka kuća Istros Books iz Londona.

Izvor: HDP

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 01.04.2014