Međunarodni kustoski program | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Međunarodni kustoski program

Otvoren je javni poziv na treći ciklus međunarodnog kustoskog programa What Could/Should Curating Do? u Beogradu.

ROK: 08.03.2020

Treći ciklus međunarodnog kustoskog programa What Could/Should Curating Do? (WCSCD) održat će se od 1. kolovoza do 29. listopada 2020. u Beogradu, a zainteresirani umjetnici i kustosi na poziv se mogu prijaviti do 8. ožujka do 17 sati.

Kustoski program WCSCD u pokušaju dekolonizacije umjetnosti i umjetničkog diskursa naglašava kustoske prakse koje su aktivne na marginama umjetničkog sistema doprinoseći pritom globalnoj perspektivi. Program WCSCD 2020 fokusirat će se na bavljenje kustosicama ili ravnateljicama institucija u nekadašnjem jugoslovenskom kulturnom polju od 70-ih godina 20. stoljeća, a koje su dovodile u pitanje postojeće načine razmišljanja i rada u umjetničkom polju. Sudionici i sudionice programa provodit će intervjue i istraživanja istovremeno promišljajući načine arhiviranja u dijalogu s dosadašnjim kustoskim praksama. Istraživane prakse bit će dijeljene i kontekstualizirane kroz različita javna događanja tijekom trajanja programa.

Program WCSCD dugoročni je projekt koji je pokrenula kustosica Biljana Ćirić, uz podršku i suradnju partnerskih institucija: Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Irskog bijenala suvremene umjetnosti Eva International, Muzeja Zepter i drugih.

Informacije o uvjetima i načinu prijave te detalje o programu i mentorima pronađite na linku

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 12.02.2020